Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΟμιλια Πρωθυπουργου στη Βουλη

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/ videos/10155668039488054/
Θέλοντας με την παρέμβασή του να αναδείξει το κοινωνικό όσο και φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης, τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι έξω από το αυστηρό πλαίσιο της επιτροπείας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ ότι δεν μπορούσε να προβεί σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις, διότι ο πυρήνας της ιδεολογίας του μνημονίου συνέπιπτε με την δική της νεοφιλελεύθερη αντίληψη.

«Τα μνημόνια σε μεγάλο βαθμό υπήρξαν επώδυνη συμπύκνωση συγκεκριμένης νεοφιλελεύθερης αντίληψης για πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Όμως στο παρελθόν, δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση και η προσδοκία να καταθέσουν κάτι διαφορετικό. Σε πολλές πτυχές του κοινωνικού τομέα (Υγεία – παιδεία) ο πυρήνας της ιδεολογίας των μνημονίων συνέπιπτε με την τον ιδεολογικό πυρήνα που εκφράζει η σημερινή ηγεσία της συντηρητικής παράταξης», είπε και δήλωσε δύο φορές περήφανος που σε εποχές δημοσιονομικής στενότητας η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο αυτό που αποτελεί εμβληματική μεταρρύθμιση.

Έκανε λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας την περίοδο 2010-2014 και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες απέδειξε ότι δίνει μια μάχη. «Παρά το ότι έχουμε η χώρα είναι καταχρεωμένη, σε διεθνή ανυποληψία, δώσαμε βάρος στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά το όραμα δικαιοσύνης και αξιοπιστίας. Είναι άλλο να μοιράζεις με δικαιοσύνη τους λιγοστούς πόρους που έχεις και άλλο να συνεχίζεις την διασπάθιση χρήματος προς όφελος λίγων» είπε.

Επιτέθηκε προσωπικά στον τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου και τον αναπληρωτή Ιάσωνα Φωτήλα που ήρθαν –όπως είπε- ως μετεγγραφές από άλλα κόμματα. «Δεν ξέρω βέβαια αν είναι επιπέδου Μέσσι και Νεϊμάρ», είπε για να προσθέσει: «Θα έρθει λέει η ΝΔ και θα βάλει “Χ” σε προσλήψεις και σε διοικητές που πήραν την θέση με αδιάβλητες διαδικασίες και όχι με το σύστημα 4-2-1. Σήμερα είδα και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας να λέει ότι είναι ουτοπική η πρόθεση της κυβέρνησης να θέλει να φτιάξει μονάδες σε κάθε πόλη και πως πρέπει να κάνει συμβάσεις με ιδιωτικές μονάδες. Να διοχετευτούν οι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές. Αυτή είναι η άποψή σας και μας βοηθάτε κ. Φωτήλα γιατί "Είστε το κόμμα που σήμερα υπηρετεί με σαφήνεια και σταθερότητα τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Σχολιάζοντας την είσοδο στην αίθουσα της Ολομέλειας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως χαίρεται να τον κρατά στην Αθήνα, αντί να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

πηγη: CNN Greece

 

ΣύνδεσηΧρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις