Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 33 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΙδιωτικές κλινικές: "Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επιχειρηματικής μας καταστροφής"

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με εξώδικα προς τον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να απαντήσουν οι ιδιωτικές κλινικές, μπροστά στο ορατό πλέον ενδεχόμενο να παραγραφούν στο τέλος του χρόνου απαιτήσεις ύψους 160 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό για τα έτη 2012 και 2013.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών: Για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στις κλινικές περίπου 85 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 10% που παρακρατήθηκε από τις μηνιαίες εξοφλήσεις υποβολών. Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ είναι τα χρωστούμενα προς τις κλινικές για το 2013. Στελέχη της Ένωσης αναφέρουν πως ουσιαστικά τους ζητείται να ξεχάσουν τις οφειλές και να παραιτηθούν από κάθε δικαστική διεκδίκησή τους, και ο συμψηφισμός για τα όσα χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στις κλινικές και για τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις προς τον Οργανισμό για τις απαιτήσεις του clawback και του rebate (αναγκαστική επιστροφή της επιπλέον δαπάνης σε σχέση με τον προϋπολογισμό για νοσήλια και αναγκαστικές εκπτώσεις αντίστοιχα) να ισχύσει από το 2014 και μετά.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών απέστειλε επείγον αίτημα συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη, ζητώντας εξηγήσεις για την πλήρη ασυμφωνία των λογιστηρίων των κλινικών με το λογιστήριο του Οργανισμού, αλλά και για τις αποσπασματικές πληρωμές που καταγράφονται τη φετινή χρονιά.

 

 

"Επειδή βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επιχειρηματικής μας καταστροφής, της απώλειας της ψυχικής μας ηρεμίας, της οικογενειακής μας γαληνής, αλλά και της υγείας μας, αναμένουμε τον ορισμό συνάντησης, για όση ώρα χρειαστεί και ζητάμε ειλικρινείς πεντακάθαρες απαντήσεις από εσάς, διότι άλλα λέμε και άλλα γίνονται" καταλήγει η επιστολή που έστειλαν οι κλινικές προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις του χώρου, από τους εννιά μήνες του 2017 να έχουν πληρωθεί μόνο οι τρεις και μόνο σε όσους δεν έχουν υποβάλλει ένσταση για το ύψος των υποβολών. Σε περιπτώσεις ενστάσεων, αυτές- όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς-, εξετάζονται με καθυστέρηση άνω του ενός χρόνου.

Την ίδια στιγμή, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι κλινικές πληροφορήθηκαν το τέλος των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο Οργανισμός αποφάσισε περικοπές στην αποζημίωση των νοσηλειών, αναδρομικά από 1-1-2017.

Πλέον, όπως αναφέρουν στο Capital.gr φορείς της αγοράς, οι σχέσεις με τη διοίκηση του Οργανισμού έχουν φτάσει στα άκρα, εκφράζοντας έντονη αγωνία για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και για τον εάν καταφέρει τελικά ο ΕΟΠΥΥ να τους αποδώσει τις οφειλές που εκκρεμούν.

Βασιλική Κουρλιμπίνη

 

ΣύνδεσηΧρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις