Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΝεα Κοινοτικη Οδηγια για την διαχειρηση των προσωπικων δεδομενων

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ EMAIL ΕΩΣ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/12/2017

Στα πλαίσια του προγράμματος Data Protection Reform, η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 24 Μαΐου του 2016 ψήφισε τον Νέο Κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα (General Data Protection Regulation,  εν συντομία, GDPR) ο οποίος θα εφαρμοσθεί άμεσα σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ (χωρίς να απαιτείται εθνική νομοθετική πρωτοβουλία) στις 25 Μαΐου 2018.  Κατά την ημερομηνία αυτή, οι προβλέψεις του Κανονισμού θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρόκειται να δοθούν παρατάσεις και προθεσμίες.

O GDPR είναι ένας δεσμευτικός Κανονισμός που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα και το ιδιωτικό απόρρητο των πολιτών της ΕΕ. Η μη συμμόρφωση των επιχειρήσεων θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά. Τα πρόστιμα φτάνουν έως και τα 20 εκατομμύρια Ευρώ ή για τις επιχειρήσεις έως και 4% του ετήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Από τον νέο Κανονισμό επηρεάζονται κυρίως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Τα Δεδομένα Υγείας, τα Γενετικά & τα Βιομετρικά Δεδομένα αποτελούν Ευαίσθητα Δεδομένα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Για την  επεξεργασία Ευαίσθητων Δεδομένων ο Κανονισμός απαιτεί την ικανοποίηση επιπρόσθετων υποχρεώσεων και θεσπίζει υψηλά πρόστιμα & διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους. Ο κλάδος μας είναι από τους πλέον επικίνδυνους και ευάλωτους. Οι κλινικές μας είναι στην πρώτη γραμμή έχοντας πλέον τεράστια έκθεση. Πολλές από τις διαδικασίες που ακολουθούμε, χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί, μας εκθέτουν στα υψηλότατα πρόστιμα!

Η ΠΕΙΚ σκοπεύει στην διοργάνωση εντατικών σεμιναρίων σε ολιγομελή τμήματα έναντι τιμήματος προκειμένου να προετοιμάσει τους Data Protection Officers της κάθε κλινικής με τις βασικές και στοχευμένες στον κλάδο μας πληροφορίες. Τα σεμινάρια θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις υπηρεσίες υγείας με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των νέων απαιτήσεων.

Προκειμένου να προχωρήσουμε θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των κλινικών να συμμετάσχουν στα σεμινάρια. Γι' αυτό σας παρακαλούμε να δηλώσετε (μη δεσμευτικά) μέχρι την Παρασκευή 24.11.2017 το κατ' αρχήν το ενδιαφέρον σας για την συμμετοχή στα σεμινάρια με ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

ΣύνδεσηΧρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις