Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 156 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΤι αλλάζει με τον νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και πώς επηρεάζονται οι κλινικές μας;

Ο Νέος Κανονισμός επηρεάζει πρωτίστως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τομέα Υγείας, καθώς διαχειρίζονται Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα. Σε περίπτωση παραβίασή τους απειλούνται υψηλά διοικητικά πρόστιμα που μπορεί να αγγίξουν τα 20 εκατομμύρια Ευρώ!

 Η καθημερινότητά των κλινικών μας πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στο νέο πλαίσιο. Πολλοί συνάδελφοι ήδη έχουν εφαρμόσει συστήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όμως ούτε αυτά φαίνεται να είναι αρκετά με τον νέο Κανονισμό, ο οποίος επιβάλει να εφαρμόσουμε νέες προδιαγραφές και μεθόδους. Για παράδειγμα:

 Οι ασθενείας μας αποκτούν επιπρόσθετα δικαιώματα στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Τα νέα δικαιώματα λήθης και φορητότητας αλλάζουν τον τρόπο προσέγγισης της εικοσαετούς τήρησης του ιατρικού αρχείου από τις κλινικές μας.

  • Η εταιρική δομή αναπροσαρμόζεται. Η πολιτική προστασίας αυστηροποιείται.
  • Η τήρηση του ιατρικού αρχείου υπόκειται σε νέες προϋποθέσεις. Ο τρόπος αποθήκευσης και διαχείρισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πρέπει να αλλάξει και να επικαιροποιηθεί.
  • Υιοθετούνται μηχανισμοί κρυπτογράφησης και καταργούνται οι παραδοσιακές μέθοδοι (πχ. φορητές συσκευές προσωπικής αποθήκευσης) πρόσβασης και διανομής των δεδομένων εντός της εταιρικής δομής.
  • Η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τόσο εντός της κλινικής μας όσο και εκτός) υπόκειται σε πρόσθετες απαιτήσεις ΙΤ για λόγους ασφαλείας.
  • Τα χρονικά όρια της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων ελαχιστοποιούνται.
  • Η αρχή της ακρίβειας των δεδομένων επιβάλλει την εκκαθάριση των μη δομημένων προσωπικών δεδομένων (unstructured data cleansing) που υπάρχουν στους εταιρικούς χώρους αποθήκευσης, κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο για τις κλινικές μας.
  • Οι εταιρικές αποφάσεις κατευθύνονται όλο και περισσότερα από τα τηρούμενα προσωπικά δεδομένα (data driven policy).
  • Η διεξαγωγή  Εκτιμήσεων Αντικτύπου (DPIA Report) αποτελεί  ένα δύσκολο project, υποχρεωτικό όμως για κάθε κλινική.
  • Ο διορισμός ενός νέου εργαζομένου επιφορτισμένου με τον έλεγχο τήρησης του νέου νομοθετικού πλαισίου είναι υποχρεωτικός. Κάθε κλινική σε λιγότερο από 190 ημέρες οφείλει να έχει προσλάβει έναν κατάλληλα καταρτισμένο Data Protection Officer ή να αναζητήσει έναν αξιόπιστο και καταρτισμένο εξωτερικό συνεργάτη!

 Ο χρόνος που απομένει για την συμμόρφωση προς τα νέα ευρωπαϊκά Δεδομένα είναι ελάχιστος.

Πώς ξεκινάμε;

Εκπαιδευόμαστε, Αξιολογούμαστε, Αναλαμβάνουμε Σχέδιο Δράσης!


Η Ένωσή μας, στοχεύοντας πρωτίστως στην προστασία των μελών της και την αποφυγή επιβάρυνσης τους με υψηλότατα πρόστιμα, προέβη σε συνεργασία με τον πλέον εξειδικευμένο σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στον τομέα της Υγείας φορέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Privacy Advocate.  Η Privacy Advocate παρέχει το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλυσης του GDPR ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Πρόκειται για ένα εξόχως διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης των στελεχών των φορέων δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, προκειμένου να αποκτήσουν οι ίδιοι την απαραίτητη τεχνογνωσία και να προσαρμόσουν τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών τους στις επιταγές του Νέου Κανονισμού.

Η Ένωσή μας προτίθεται να διοργανώσει μια ημερίδα για την επιπλέον ενημέρωση καθώς και εξειδικευμένα ταχύρρυθμα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών μας με έμφαση στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του κλάδου μας.

Παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας και τις προτάσεις σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΣύνδεσηΧρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις