Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΟ νεος Προεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ακαδημαϊκός του πεδίου της Βιοιατρικής Πληροφορικής είναι το πρόσωπο που επέλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να διαδεχθεί το Σ. Μπερσίμη στο «τιμόνι» του ΕΟΠΥΥ

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μετά την εξέταση 13 υποψηφίων, επελέγη ο Βασίλης Πλαγιανακος, αναπληρωτής Καθηγητης, υπεύθυνος του τμηματος Πληροφορικής με Ειδίκευση στη Βιοιατρική, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, αλλά και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το πεδίο έρευνας του είναι στους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, στη μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, στους παράλληλους κατανεμημένους υπολογισμούς, καθώς και σε εφαρμογές στην βιοϊατρική, βιοπληροφορική, ομαδοποίηση, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο διορισμός του κ. Πλαγιανάκου θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Σε πρώτη ανάγνωση, η επιλογή της Αριστοτέλους φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την επιλογή Μπερσίμη, παρότι αρχικά η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε εκφράσει ενστάσεις για την τοποθέτηση ενος ακαδημαϊκού στο τιμόνι ενός φορέα που ασκεί κυρίαρχο ρόλο στην Πολιτκή της Υγείας.  Ο κ. Πλαγιανάκος πάντως θα βρεθεί σε ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον, δεδομένου ότι ο Σ. Μπερσίμης επένδυσε σημαντικά στη ψηφιοποίηση των λειτουργιών του.

alt

 

ΣύνδεσηΧρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις